niedziela, 5 maja 2013

ZIELONA ZUPA Z RYŻEM


Potrzebne:
- 1 żeberko
- 1 średnia marchewka
- kilka plastrów cukinii
- kilka brokułowych różyczek
- 1/3 szkl. mrożonego zielonego groszku
- 2-3 łyżki pokrojonego w plastry pora 
- plaster selera
- przyprawy: ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, dowolne zioła
- porcja ugotowanego ryżu

Jak zrobić:
Z żeberka i przypraw, selera, marchewki i groszku przygotować wywar; na koniec gotowania dodać brokuły i cukinię; doprawić do smaku. Podawać z ugotowanym wcześniej ryżem.

Przypomnę, że propozycja jest na porcję ok.400-600ml. Im więcej chętnych tym więcej ...żeberek ;-) 
i warzyw oczywiście też ;P


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz