czwartek, 20 lutego 2014

ŁOSOŚ W SOSIE POMARAŃCZOWYM


Potrzebne:
- porcja ryby
- 2 -3 małe ziemniaki
- mała cebulka

sos:
- świeży sok z 1 pomarańczy 
- świeży sok z 1/2 cytryny
- śmietana 18%
- łyżeczka miody (wg uznania)

Jak zrobić:
Na aluminiowej folii ułożyć rybę, obok ułożyć pokrojone w plastry ziemniaki obtoczone w oliwie i posypać pokrojoną w kostkę cebulką; zamknąć folię i całość udusić lub zgrillować.

sos:
wyciśnięte soki połączyć ze śmietaną (ilość wg uznania, im więcej tym sos łagodniejszy oczywiście) i bardzo dokładnie wymieszać.

Uduszoną rybkę polać sosikiem; można zamiast ziemniaków podać ryż. Dodatkowo jadalną dekoracją były borówki;-)))

smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz