poniedziałek, 25 lutego 2013
EKSPRESOWA ZIELONA ZUPA NA MAŚLE
Potrzebne:
- 1 marchewka
- 1 mała pietruszka
- 1 ziemniak
- kilka różyczek brokułu (tu mrożona)
- garść fasolki szparagowej (tu mrożona)
- nać pietruszki, selera, rzeżucha
- sól, pieprz ziołowy
- 1 łyżka masła
Jak zrobić:
Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce, ziemniaka pokroić w kostkę i wrzucić do wody razem z fasolką. Po około 15 min. (gdy fasolka już będzie miękka) dodać brokuły i pogotować ok. 10 min. Dodać zieleninę i doprawić solą i pieprzem ziołowym. Masło dodać bezpośrednio do zupy (w sumie dla potrzeb zdjęcia masło roztopiłam na łyżce).
Smacznego;-)
Zupa ta powstała z potrzeby chwili gdy okazało się, że zupa z poprzedniego dnia, mimo przechowania w lodówce, raczyła zkwaśnieć.. - czyja to wina, nie wiem może śmietany a może cebuli dodanej do wywaru a może jedno i drugie i trzecie ;-);-) Tak czy siak ekspresowa zielona zniknęła wraz z dodaną do niej kromeczką chleba.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz