piątek, 15 lutego 2013
PŁATKI JAGLANE Z GRUSZKĄ I TRUSKAWKAMI
Potrzebne:
- 5-7 łyżeczek błyskawicznych płatków jaglanych
- 1/2 słodkiej i miękkiej gruszki
- 3-4 truskawki (polskie, sezonowe, mrożone a nie badziew chemiczny z UE albo z Chin)
- 1/2 łyżeczka cukry trzcinowego (jeśli gruszka nie jest zbyt słodka)
- szczypta kardamonu
- 220 ml wody
Jak zrobić:
Płatki ugotować na wodzie (mleku migdałowym lub innym roślinnym). Do gorących wrzucić truskawki a czekając aż płatki ostygną a truskawki rozmrożą kroimy gruszkę, oczywiście wcześniej obraną, w malutką kostkę. Przekładamy do miseczki, dodajemy kardamon i cukier.
Smacznego ;-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz