środa, 27 lutego 2013
KARP W SOSIE SOJOWYM Z MASŁEM
Potrzebne:
- filet z karpia ze skórą
- porcja mieszanki chińskiej (ilość wg uznania)
- 2-3 małe czerwone cebulki
- jasny sos sojowy
- sok z limonki
- sól, pieprz
-2-3 łyżki masła
- 2/3 szkl wody
Jak zrobić:
Oczyszczony filet posolić i obficie skropić sokiem z limonki i sosem sojowym, odstawić najlepiej na noc do lodówki. Następnie rozsmarować na folii kawałki masła i na nim ułożyć filet, cebulki i warzywa. Podlać sosem sojowym (około 3-6 łyżek) i wodą. Folię zawinąć i dusić razem około 20 min.
W sosie czy z ryżem ...mniami ;-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz