czwartek, 18 lipca 2013

LECZO Z BITKAMI DROBIOWYMI


Potrzebne:
- 2-3 papryki (zielona i czerwona)
- 2 średnie cebule
- 2 ząbki czosnku
- oliwa
- 1 pierś drobiowa
- sól, pieprz, przyprawa do gulaszu 
  (zwróćcie uwagę by była w 100% naturalna i bez glutaminianu sodu)

Jak zrobić:
Mięso oczyścić, pokroić w małe kotleciki i potraktować tłuczkiem do mięsa ;).  Podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na oliwie razem z drobno posiekanym czosnkiem; następnie dodać paprykę pokrojoną w paski (warto paprykę obrać ze skórki) i razem dusić przez około 10-15 min. Dodać mięso i razem dusić do miękkości mięsa. Doprawić do smaku.
podawać z chlebem lub ugotowanymi wcześniej ziemniakami.

1 komentarz:

  1. Dzis to zrobie, w sumie prawie zrobilam, podam z ryzem :)

    OdpowiedzUsuń