wtorek, 2 lipca 2013
MAKARON Z TUŃCZYKIEM
Potrzebne:
- tuńczyk w sosie własnym (1 puszka )
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- śmietana 18%
- 2-3 łyżki wody
- 1 łyżeczka mąki
- przyprawy: sól morska, pieprz, liście pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- makaron
Jak zrobić:
Makaron ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Cebulę pokroić w kostkę, dodać posiekany czosnek i razem zeszklić na oliwie. Śmietanę wymieszać z przyprawami dodając wodę i mąkę. Dodać do cebuli i mieszać do uzyskania jednolitej masy, następnie dodać odsączonego tuńczyka i mieszając gotować chwilę, Jeśli sos wyjdzie zbyt gęsty, dolać odrobinę wody.
Makaron ułożyć na talerzu i polać sosem i posypać pietruszką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz