wtorek, 6 sierpnia 2013
ŻÓŁTA FASOLKA SZPARAGOWA CURRY
Potrzebne:
- 1/2 kg fasolki szparagowej
- 2 średnie marchewki
- 1 duży pomidor
- 1 duży ziemniak
- 1 średnia cebula
- oliwa z oliwek
- przyprawa curry* (każda z gotowych przypraw curry ma inny smak, jedne są słodsze inne bardziej pikantne)
Jak zrobić:
Fasolkę oczyścić i ugotować na pół miękko. Na patelni poddusić pokrojoną w talarki cebulę; na nią nałożyć pokrojonego w cienkie plastry ziemniaka, pokrojoną w słupki marchewkę oraz obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę pomidora. Wszystko razem dusić pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Gdy warzywa zmiękną dodać pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę, przyprawić curry i dusić aż fasolka będzie miękka .
Smacznego ;-)
* każda z gotowych przypraw curry ma inny smak, jedne są słodsze inne bardziej pikantne. Ostatnio testuję curry firmy Appetita i nie narzekam tak jak na Knora .. ale to kwestia smaku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz