Potrzebne:
- 1 marchewka
- 1 mała pietruszka
- 1 ziemniak
- garść żółtej fasolki szparagowej
- kilka różyczek kalafiora
- 300g mielonego mięsa z indyka
- 1 jajko
- przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz zielony, sól morska, tymianek, koper
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
Jak zrobić:
Marchewkę, pietruszkę, ziemniaka i fasolkę pokroić w kostkę, kalafior podzielić na małe różyczki. Ugotować bulion warzywny dodając ziele, liść i pieprz. W międzyczasie przygotować masę z mięsa dodając 1 jajko, sól i tymianek (szczyptę, no może 2 ale nie przesadzajmy z ilością) i wszystko razem dokładnie wymieszać. Małą łyżeczką wrzucać porcje mięsa do gotującego się bulionu. Tak powstałe "mięsne kluski" gotować razem około 10 min. Na koniec dodać jogurt rozmieszany z kilkoma łyżkami zupy i doprawić ewentualnie solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz