piątek, 6 lipca 2012

POMIDOROWA Z RYŻEM


Klasyka zup. Już kiedyś pomidorowa tu gościła nawet dwa razy ale nie w wersji letniej i lżejszej;-)

Potrzebne:
- 1 duża marchewka
- 1 pietruszka
- plasterek selera
- udko z kurczaka
- przyprawy: zilele, liść laurowy, pieprz czerwony,
- przecier pomidorowy (przypominam, klasyczny i najlepiej 100% pomidora)
- 2 łyżki śmietany 12%
- porcja ryżu

Jak zrobić:
Z mięsa i warzyw ugotować wywar, na koniec dodać przecier zmieszany z jogurtem i kilkoma łyżkami zupy. Wszystko razem zagotować. Można oprószyć pietruszką czy koperkiem ;-) Oczywiście zamiast ryżu może być makaron ;-) Mniamuśna i na ciepło i na zimno ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz