niedziela, 8 lipca 2012

KALAFIOROWY KURCZAK ;-)


Potrzebne:
- 1 ziemniak
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 1/4 papryki czerwonej
- kilka różyczek kalafiora
- udko z kurczaka
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- 1/4 łyżeczki anyżku

Jak zrobić:
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie razem z anyżkiem, następnie dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, paprykę, ziemniaka oraz kalafior a na warzywa ułożyć podzielone na mniejsze części mięsko;-) Chwilę podusić pod przykryciem a następnie podlać wodą i dusić na małym ogniu do miękkości mięsa od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby podlać wodą. Gdy mięso będzie miękkie odparować wodę by uzyskać sos ;-). Jedzonko pasuje i do ryżu i do makaronu i do chlebka tyż ;-);-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz