niedziela, 17 marca 2013

MIĘTOWY PSTRĄG Z DUSZONYM JABŁKIEM


Potrzebne:
- 1 pstrąg ..;-)
- 1 marchewka
- cukinia - kilka plastrów
- 1 jabłko
- 2-3 pomidorki koktajlowe
- mięta, szczypior, sól, pieprz ziołowy
- 1 łyżka masła

Jak zrobić:
Rybkę oczyścić, potraktować miętą, solą i pieprzem i nafaszerować połówkami pomidorków i szczypiorem rozciętym wzdłuż. Marchew oczyścić i pokroić w długie tasiemki, cukinię w krążki. Rybkę i warzywa ułożyć na posmarowanej masłem folii aluminiowej; na rybkę ułożyć jeszcze kilka cienkich plasterków jabłka. Zamknąć folię. Na tej samej patelni ułożyć zawinięte w oddzielną folię, pokrojone na cząstki jabłko. Całość dusić około 20 minut.

Można podać z ryżem jak ktoś chce zaszaleć ;P 
Smacznego ;-)

*oczywiście ilość produktów proporcjonalna do ilości głodnych (tu na dwie osoby.. )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz