niedziela, 17 marca 2013
MIĘTOWY PSTRĄG Z DUSZONYM JABŁKIEM
Potrzebne:
- 1 pstrąg ..;-)
- 1 marchewka
- cukinia - kilka plastrów
- 1 jabłko
- 2-3 pomidorki koktajlowe
- mięta, szczypior, sól, pieprz ziołowy
- 1 łyżka masła
Jak zrobić:
Rybkę oczyścić, potraktować miętą, solą i pieprzem i nafaszerować połówkami pomidorków i szczypiorem rozciętym wzdłuż. Marchew oczyścić i pokroić w długie tasiemki, cukinię w krążki. Rybkę i warzywa ułożyć na posmarowanej masłem folii aluminiowej; na rybkę ułożyć jeszcze kilka cienkich plasterków jabłka. Zamknąć folię. Na tej samej patelni ułożyć zawinięte w oddzielną folię, pokrojone na cząstki jabłko. Całość dusić około 20 minut.
Można podać z ryżem jak ktoś chce zaszaleć ;P
Smacznego ;-)
*oczywiście ilość produktów proporcjonalna do ilości głodnych (tu na dwie osoby.. )
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz