niedziela, 10 czerwca 2012

PAPRYKOWA ZUPA Z PULPECIKAMI


Potrzebne:
- 1 ziemniak
- 1 marchewka
- plasterek selera
- kilka plasterków pora
- 1/4 średniej czerwonej papryki
- przyprawy: sól morska, ziele angielskie, 3-4 ziarna pieprzu czerwonego
- porcja mięsa mielonego z indyka (jak na jeden kotlet)

Jak zrobić:
Marchewkę pokroić w plasterki, ziemniaka w kostkę, paprykę obrać ze skórki i pokroić w b. cieniutkie paseczki (będzie udawała makaron), pora poszatkować. Wszystkie warzywa wrzucić razem z plasterkiem selera do garnucha, zalać wodą i zagotować. W między czasie mięsko lekko osolić (można dodać jakieś ziółko), wymieszać  i uformować kulki wielkości orzecha laskowego, następnie wrzucać do gotującego się wywaru. Po kilku minutach zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez ok.20 min.
Smacznego ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz