poniedziałek, 22 października 2012
DYNIOWO-MARCHEWKOWY RYŻ Z KURCZAKIEM I GROSZKIEM
Potrzebne:
- 1 średnia marchewka
- kawałek dyni (porównywalnie do ilości marchewki)
- 1/4 jabłka
- porcja gotowanego drobiu
- 1-2 łyżki groszku zielonego (wedle uznania)
- porcja ryżu
Jak zrobić:
Marchewkę pokroić w krążki, dynię w cienkie słupki, jabłko w kostkę i wszystko razem zagotować w niewielkiej ilości wody ; następnie dodać rozdrobnione mięso i groszek. Wymieszać i chwilę potrzymać na malutkim ogniu. W razie potrzeby podlać wodą. Podawać z ryżem, kaszą lub jako gotowe danie.
Osobiście nie dodawałam przypraw, ale jak którąś z Was poniesie ułańska fantazja to można potraktować curry lub imbirem, kardamonem czy cynamonem. Tak na prawdę zależy od widzimisię i podniebienia ;-).
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz