piątek, 12 października 2012
KAKAOWA ŚLIWKA - DODATEK DO..
Potrzebne:
- 3-4 śliwki
- łyżka kakao
- łyżka cukru trzcinowego
Jak zrobić:
Śliwki umyć, wydrelować i drobniutko pokroić. Wrzucić do rondelka i dusić na małym ogniu aż się rozpadną (około 15 min.), w razie potrzeby podlać odrobiną wody. Do takiej śliwkowej papki dodać kakao, dobrze wymieszać a następnie dodać cukier, w razie potrzeby dosłodzić. Chwilkę potrzymać na ogniu i gotowe ;-).
Małe dostaje taki, schłodzony oczywiście, dżemik na ciacho, na bułę... na łychę ;-) Fantastyczny sposób by nie dając czekolady dać dzieciakowi kakao ;-)
Oczywiście można się bawić w większe ilości, wtedy słoiki pasteryzujemy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz