piątek, 11 maja 2012

BARSZCZYK CZERWONY Z JAJEM


Potrzebne:
- udko z kurczaka albo jak kto woli łydka ;-)
- 1 duża marchewka
- kawałeczek pora
- garść fasolki szparagowej
- 1/2 pietruszki
- szklanka soku z buraków (lub koncentrat w mniejszej porcji)
  liść laurowy i zielony pieprz dodać jeśli wybierzemy świeży sok
- jajko

Jak zrobić:
Z mięsa i warzyw ugotować na wodzie wywar. Na koniec gotowania dodać sok z buraków. Część mięsa z udka, jajko i warzywa zmiksować, rozrzedzić barszczem... gotowe ;-)

2 komentarze:

  1. Dziwny barszcz? ale jak komuś smakuje.

    OdpowiedzUsuń
  2. może się wydać dziwne ale z tego co pamiętam to było pochłonięte a też i sycąca taka papka. Obecnie jemy już w innej formie;).

    OdpowiedzUsuń