poniedziałek, 14 maja 2012

INDYKOWO EKSPRESOWO



Braki w gotowych mrożonkach wymusiły ekspresowe przyrządzenie czegoś zjadliwego....po powrocie ze zbyt długiego zwiedzania placu zabaw..

Potrzebne:
- porcja zmielonego mięsa z indyka (jak na małego kotleta)
- 1 średnia marchewka
- 2 talarki pietruszki
- 1 ziemniak
- koper
(można spokojnie dodać inne warzywka)


Jak zrobić:
Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pietruszkę i ziemniaka pokroić w drobną kostkę zagotować w 150 ml wody, do gotującej wrzucać mielone mięsko wcześniej lekko osolone i podzielone na kęski wielkości lakowego orzecha. Wszystko razem gotować ok. 15 min. Na koniec posypać koprem.

Moje małe walczy z zębiskami więc kuleczki mięsne wraz z resztą zupy przerodziły się w widoczną na zdjęciu papkę..

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz