wtorek, 29 maja 2012

BUDYŃ Z KASZY JAGLANEJ


Przedstawiam mega uproszczoną wersję budyniu, bez  mleka i dodatków a mimo to smakuśne, szczególnie gdy jest jeszcze ciepłe.

Potrzebne:
- 1/3 szklanki kaszy jaglanej
- syrop lub miód  (wykorzystałam domowy syrop z gruszek)
- 1/2 laski wanilii

Jak zrobić:
Kaszę ugotować na wodzie z dodatkiem syropu i laski wanilii. Po ugotowaniu wanilię wyjąć a kaszę zmiksować w blenderze do uzyskania jednolitej masy, w razie potrzeby podlewając niewielką ilością gorącej wody. Można również dodać owoce. Ciepłą masę przełożyć do miseczki, ostudzona powinna stężeć ;-). Ja podałam malutkowi ze swieżym sokiem z truskawek wyciśniętych widelcem ;-)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz