środa, 9 maja 2012

KASZA MANNA NA MIGDAŁOWYM MLEKU


Potrzebne:
- 1 łyżka płatków migdałowych
- szklanka ciepłej wody + 100 ml do gotowania kaszy
- 2-3 łyżeczki kaszy manny

Jak zrobić:
Płatki migdałowe zalać szklanką ciepłej wody, zmiksować i przecedzić. 100 ml mleka rozrzedzić w 100 ml wody i na tym ugotować kaszę. 

Mleko migdałowe jest bardzo odżywcze a jego bogactwo minerałów i białka przewyższa mleko krowie.
Przechowywane w lodówce postoi do 48 godzin. Małym dzieciom podaje się nie więcej niż 100ml dziennie(!!). Może uczulać więc na początek proponuję podać maluchowi 2-3 łyżeczki czystego mleka i poczekać conajmniej dobę. 
Więcej na temat mleka migdałowego w oddzielnym poście już w krótce;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz