środa, 9 maja 2012

OGÓRKOWA NA BIAŁO ;-)


Potrzebne:
- skrzydełko kurczakowe ;-)
- 1 marchewka
- 1/3 pietruszki
- 2 małe ziemniaki
- 2-3 kiszone ogórki
- kilka ziaren zielonego pieprzu
- kilka ziaren kminu
- liść laurowy
- łyżka kopru
- łyżka gęstego jogurtu

Jak zrobić:
Skrzydełko, marchewkę, pietruszkę i ziemniaki pokrojone w kostkę ugotować razem dodając pieprz, kmin i liść laurowy. Do gotowego wywaru dodać ogórki (wraz z sokiem oczywiście ) starte na tarce o małych oczkach oraz koper i gotować przez 10 min. Gdy zupa przestygnie dodać jogurt.

Ot i cała filozofia wprowadzania w świat zabielanych zup ;-) ... człowiek już prawie zapomniał, że takie istnieją ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz