niedziela, 1 kwietnia 2012

INDYK Z WARZYWAMI

Potrzebujemy:
- 2 małe kawałki z piersi (kupuję mięso gulaszowe, które w domu porcjuję i mrożę, dzięki temu nie muszę rozmrażać dużych porcji i gotować na tydzień ;-) )
- warzywa na patelnię - na jakie tylko macie ochotę, w końcu też nam się coś od życia należy
- oliwa z oliwek lub masło
- patelnia z pokrywką

Jak robić?:
Mięso posypujemy prowansalską mieszanką  lub majerankiem, wkładamy do woreczka i traktujemy tłuczkiem rozbijając na cieniutkie kotleciki. Warzywa wrzucamy na naoliwioną patelnię, na nich kładziemy mięso, podlewamy wodą i przykrywamy. Dusimy razem do miękkości warzyw.
Można podać z ryżem, makaronem, kaszą kuskus lub ryżowym makaronem - alternatywą na brak czasu ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz