niedziela, 1 kwietnia 2012

ZUPA POMIDOROWA nie ma przeproś ;-)

porcja na 2 osoby ;-)

Potrzebujemy:
- przecier pomidorowy
kupując sprawdzajcie drogie mamy skład; przecier powinien składać się z pomidorów (są z zawartością nawet 70%), soli i wody.. i tyle!.
- średnia marchewka
- mały ziemniak
- liść pora
- kawałek pietruszki + natka do posypania
- świeża bazylia lub oregano
- kostka schabowa, skrzydełko albo mała porcja dowolnego chudego mięsa

Jak robimy:
mięso wrzucamy do ok. 350ml zimnej wody, gdy zacznie się gotować wrzucamy oczyszczone i oczywiście obrane warzywa ;-)  i tak sobie gotujemy ok 20 min. Następnie dodajemy przecier, doprowadzamy do wrzenia, posypujemy zieleniną i gotujemy przez chwilę. 
Warzywa i mięso przekładamy do miski i blenderujemy; jeśli masa jest zbyt gęsta dolewamy zupę i już ;-)
Można ją podać z ryżem lub makaronem. Zupa jest pełnowartościowym daniem zawierającym mięso więc można spokojnie zapomnieć o drugim daniu i przejść do deseru ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz