Potrzebne:
- 2 skrzydełka kurczaka
- marchewka
- mała pietruszka
- seler (alergen!)
- 1 ziemniak
- 1/2 cebuli
- szkl. fasolki szparagowej (tu mrożona.. bo przecież nie sezon;-))
- pieprz zielony - kilka ziaren
- liść laurowy (alergen)
- kmin rzymski - kilka nasion
- majeranek
- koper
- jajko
(przyprawy według uznania, sól warto omijać z daleka i nie katować nią malutkich nerek, kmin natomiast wraz z majerankiem pomoże małemu brzuszkowi strawić fasolkę)
(przyprawy według uznania, sól warto omijać z daleka i nie katować nią malutkich nerek, kmin natomiast wraz z majerankiem pomoże małemu brzuszkowi strawić fasolkę)
Jak zrobić:
Ze skrzydełek i warzyw ugotować bulion dodając przyprawy (majeranek i koper zostawić na koniec), do gotowego wywaru wrzucić fasolkę i gotować do miękkości. dodać majeranek i koper. Oddzielnie ugotować jajko. Gotową zupę, wraz z mięsem ze skrzydełek oczywiście, zmiksować z jajkiem (zostawić 1 plasterek do dekoracji). Gotowe ;-)
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz