środa, 18 kwietnia 2012

INDYK W POMIDOROWYM RYŻU




















Potrzebne:
- 1 mały pomidor
- 3-4 łyżki ugotowanego ryżu
- kulka z indyka ;-) (gotowy pulpecik - przepis podawałam wczoraj)
- bazylia
- natka pietruszki

Jak zrobić:
Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Poddusić z bazylią i natką pietruszki dodając kilka łyżek wody. Dodać ryż z rozdrobnionym pulpecikiem. Wszystko razem podusić chwilę. Jeśli potrawa wyjdzie się za gęsta można dodać jeszcze wody.;-) 

Danie szybkie, pod warunkiem że mamy gotowe to i owo ;-) Nie ma co się zrażać jeśli w pobliżu nie będzie akurat kulek. Sam ryż z ziołami i pomidorem też jest smakuśny ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz